BOKMÄSSAN: Rösträttsestetiker

Seminarium

Kort forskarföreläsning och seminarium med Marita Rhedin och Maria Carlgren om estetiken som användes av kvinnorörelsen runt förra sekelskiftet.

Hur använde sig kvinnorörelsen av estetik i kampen för rösträtt? Vilka strategier låg bakom klädval, banderoller och kampsånger? Det försöker ett nytt forskningsprojekt vid Göteborgs universitet svara på. Marita Rhedin och Maria Carlgren berättar mer om forskningsprojektet under denna presentation.

Föreläsare: Marita Rhedin, lektor i musikvetenskap Maria Carlgren, fil dr. i konst- och bildvetenskap

Datum: 2017-09-29

Kategorier: Humaniora

Plats: Svenska mässan, Mässans gata 10, monter B05:77.

Kontaktperson: Felicia Bigot Klinteberg

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-04-11