LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Postdoktor i innat immunitet

Anställningens längd: 2 år. Omfattning 100%

Tillträde: Enligt överenskommelse

En postdoc-tjänst är tillgänglig för studier av innat immunitet med fokus på samspel mellan NK-celler och neutrofiler i Thoren-lab vid Sahlgrenska Cancer Center, Institutionen för biomedicin vid Göteborgs universitet.

Innat immunitet

Ämnesbeskrivning

Under de senaste åren har studier från vår grupp och andra identifierat nya aspekter på det mångfacetterade samspelet mellan NK-celler och neutrofiler. Neutrofiler kan således tidigt i ett immunsvar stimulera NK-celler att interagera med dendritiska celler och främja adaptiv immunitet, men neutrofiler kan också genom produktion och frisättning av reaktiva syremetaboliter dämpa NK-cellers aktivitet.

Arbetsuppgifter

Inom projektet kommer den utvalde sökande att karakterisera neutrofiler från blod och vävnader med målet att utreda hur en inflammatorisk miljö påverkar samspelet mellan NK-celler och neutrofiler.

Behörighet

Behörig att anställas som postdoktor är den som vid sista ansökningsdag innehar doktorsexamen i relevant ämnesområde. Eftersom anställning som postdoktor utgör en meriteringsanställning för juniora forskare, riktar vi oss till den som har en doktorsexamen som inte är äldre än 3 år räknat från sista ansökningsdag.

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Bedömningsgrund

En ideal sökande har en doktorsexamen i molekylär cellbiologi/immunologi, en stark meritlista, och erfarenhet av flödescytometri, masspektrometri och proteinproduktion. Kandidaten skall vara kapabel att utföra vetenskapligt arbete på egen hand och förväntas kunna samarbeta med såväl andra gruppmedlemmar som externa samarbetspartners. Att behärska engelska i tal och skrift är ett krav.

Bedömningsgrunder vid anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen lämnas av Fredrik Bergh Thorén, forskare, docent, 031 - 786 6673, fredrik.thoren@gu.se

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska innehålla:

- Ett personligt brev med motivering till varför du söker tjänsten

- CV som inkluderar vetenskapliga publikationer

- Kopia på bevis för doktorsexamen

- Två referenser med kontaktuppgifter

Ansökan ska vara inkommen senast: 2017-09-30

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.