Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Postdoktor i Medicinsk biokemi och cellbiologi

Anställningens längd: 2 år. Omfattning 100%

Tillträde: Enligt överenskommelse

På institutionen för biomedicin bedrivs forskning och undervisning inom prekliniska och kliniska medicinska ämnen. Institutionen är indelad i följande fem avdelningar: infektionssjukdomar, mikrobiologi och immunologi, patologi och genetik, klinisk kemi och transfusionsmedicin, samt medicinsk kemi och cellbiologi. För närvarande har institutionen cirka 350 medarbetare och cirka 290 Mkr i omsättning.

Ämne

Medicinsk biokemi och cellbiologi

Ämnesbeskrivning

Det övergripande syftet med projektet är att öka förståelsen av de molekylära mekanismerna för neuroblastom/Non-Small-Cell-Lung-Cancer (NSCLC) och därmed också nedströms / uppströms målproteiner för Anaplastiskt Lymphoma Kinase (ALK).

Arbetsuppgifter

Postdoktoranställningen ingår i ett projekt med fokus på mekanismer som reglerar initiering, tillväxt och överlevnad neuroblastom/NSCLC/ALK positiva cancer och deras mikromiljö. Forskare kommer att använda ett brett spektrum av metoder, såsom genetiska, cellbiologiska och in vivo modeller för att observera/förstå/klargöra uppströms/nedströms målproteiner för ALK både under utvecklingsprocesser och sjukdom. Forskare kommer även att vara involverade i Drosophila och/eller mus-modeller av neuroblastom/NSCLC/ALK positiv cancer för validering av nya terapeutiska strategier. Signalvägar kommer att undersökas vidare med hänsyn till deras patologiska relevans.

Behörighet

Behörig att anställas som postdoktor är den som vid sista ansökningsdag innehar doktorsexamen i relevant ämnesområde. Eftersom anställning som postdoktor utgör en meriteringsanställning för juniora forskare, riktar vi oss till den som har en doktorsexamen som inte är äldre än 3 år räknat från sista ansökningsdag.

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Bedömningsgrund

Metoder som används kräver kunskap inom genetik, cellbiologi, biokemi, och histologi i /eller mus- och cellodlingssystem. Vana att behandla möss med medicinska inhibitorer, screening, levande imaging, kunskap om ultra ljudbild, MRI, biokemiska analyser och cellodling modellsystem är meriterande. Laboratoriekunskap och dokumenterad utbildning för gnagare och xenograft erfarenheter är ett plus.

Sökande som inte uppfyller urvalskriterierna kommer inte att övervägas för anställningen.

Bedömningsgrunder vid anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen lämnas av Bengt Hallberg, professor, 031-786 3815, Bengt.Hallberg@gu.se.

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska innehålla:

- Ett personligt brev med motivering till varför du söker tjänsten

- CV som inkluderar vetenskapliga publikationer

- Kopia på bevis för doktorsexamen

- Två referenser med kontaktuppgifter

Ansökan ska vara inkommen senast: 2017-10-07

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?