LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Samordnare med inriktning mot arbetsmiljö, likabehandling och tillgänglighet för studenter

Utbildningsenheten är en av tio enheter inom universitetets gemensamma förvaltning. Vid enheten arbetar cirka 75 personer. I enhetens uppdrag ingår att ge stöd till studenter och presumtiva studenter inför, under och efter studietiden genom vägledning, antagning och examen. Utbildningsenheten ger också stöd och service till institution och fakultet i arbetet med att hantera utbildningsadministrativa frågor. Vi förvaltar och utvecklar även systemstöd för studieadministration. Inom enheten arbetar vi utifrån värdeorden öppenhet, samarbete, professionalitet och tydlighet för att skapa en god arbetsmiljö med ett respektfullt och trevligt klimat mellan kollegor. Utbildningsenheten är sedan 2017 HBTQ-certifierade.

Vid en av sektionerna på enheten arbetar man bl. a med student- och regelfrågor, breddad rekrytering och validering, att ge stöd till studenter med funktionsnedsättning, att ha en samordnande och utbildande roll för universitetets studievägledare och att vara ett beredningsstöd till utskottet för utbildning på forskarnivå. Till denna sektion söker vi nu ytterligare en medarbetare som kommer att arbeta med studentrelaterade frågor inom området arbetsmiljö, likabehandling och tillgänglighet.

Arbetsuppgifter

Tjänsten är nyinrättad på Utbildningsenheten, varför det inledningsvis kommer att innebära ett utvecklingsarbete. Som samordnare med inriktning mot arbetsmiljö, likabehandling och tillgänglighet för studenter blir din främsta uppgift att utveckla, förbättra och implementera universitetets arbetsmiljöarbete för studenter. Du kommer också att ansvara för att det vidtas löpande åtgärder inom likabehandlings- och tillgänglighetsområdet utifrån att det bl. a fördelas uppdrag från universitetets ledning. Att ta fram och implementera ordningar för hantering av diskriminering, kränkande särbehandling, tillgänglighet och likabehandling är en annan del av uppdraget. Baserat på behov bistår du även i utredning av ärenden, främst riktat gentemot studenter. Arbetet består också i att ge individuellt stöd avseende hantering av kränkningar, diskriminering, likabehandling etc.

Som samordnare arbetar du även med studenthälsovårdsfrågor (avrop mot kammarkollegiet, säkerställande av beställningsrutiner och kvalitetssäkring av tjänster) och beredning av ärenden till beslutsorgan samt till universitetets centrala arbetsmiljökommitté om studenternas arbetsmiljö. Rollen som samordnare innebär även planering och genomförande av utbildningar/ informationsinsatser med relevans för uppdraget.

I rollen som samordnare har du ett nära samarbete med en rad aktörer (bl. a inom Göteborgs universitet och med externa hälsovårdsaktörer).

Kvalifikationer

Du har en lämplig utbildning på högskolenivå av relevans för området. Erfarenhet av att arbeta med arbetsmiljö, likabehandling, tillgänglighetsfrågor är ett krav liksom att du har goda kunskaper i påverkande lagstiftning. Erfarenhet av administration förknippade med denna typ av uppdrag är meriterande.

Du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska, både i tal och skrift, och känner dig bekväm med att ge information och föreläsa inför större grupper. För anställningen är det meriterande om du har god datorvana.

Arbetsuppgifterna ställer krav på saklighet, lyhördhet, integritet och initiativförmåga. Självklart är du en person som tycker om att arbeta tillsammans med andra människor. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med placering vid Utbildningsenheten/ sektionen för student- och utbildningsstöd. Tillträde sker så snart som möjligt. Provanställning tillämpas.

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta
Christina Kaspersen, Sektionschef student- och utbildningsstöd
Christina.kaspersen@gu.se, Telefon: 031-786 6157

Fackliga organisationer

Ansökan

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.